Η Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και σημαντικό διοικητικό και εμπορικό κέντρο.

Ιδρύθηκε το 315 π.Χ. από τον Κάσσανδρο, βασιλιά της Μακεδονίας, και πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του και αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου, Θεσσαλονίκη. Η πόλη που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στους ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς, βυζαντινούς και οθωμανικούς χρόνους παραμένει και σήμερα δυναμική και γεμάτη νεανική ενέργεια και παλμό.

Εξερευνήστε την, ακολουθώντας τις οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές που έχουμε σχεδιάσει. Περιηγηθείτε στα ξακουστά μνημεία της, αναμειχθείτε με τον κόσμο στα πάρκα και τις πλατείες, νιώστε την κεφάτη ατμόσφαιρα της πόλης όσο θα τη διασχίζετε πάνω στο άνετο ποδήλατό σας, ακούγοντας τις ιστορίες του ποδηλάτη-ξεναγού σας.
Η Θεσσαλονίκη, είναι ίσως η πιο κατάλληλη για ποδηλασία, από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, καθώς είναι ως επί το πλείστον επίπεδη. Λόγω της ιδιαίτερης ρυμοτομίας της και των στενών δρόμων της, σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα είναι δυσπρόσιτα στα αυτοκίνητα.

Χάρη στο ποδήλατο, η πρόσβαση στα διάσπαρτα μνημεία της πόλης γίνεται εύκολη, γρήγορη και διασκεδαστική.

Πέρα από τις συνηθισμένες τουριστικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη, ο πεπειραμένος ποδηλάτης-ξεναγός μας, θα σας συνοδεύσει σε στενά δρομάκια, στοές και άγνωστες γωνιές, ανάμεσα σε ναούς, τζαμιά και λουτρά και θα σας αφηγηθεί τις ιστορίες που έχτισαν μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου.

Ακολουθήστε τον με ένα ποδήλατο και απολαύστε την!

Διάρκεια διαδρομής: 2:30 ώρες

Τιμή: 25€ / άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Ενοικίαση ποδηλάτου συνοδευόμενο με κράνος
  • Αγγλόφωνος συνοδός
  • Αναψυκτικό ή νερό

Όλες οι διαδρομές που προτείνουμε είναι ψυχαγωγικές και σχεδιασμένες για όλα τα επίπεδα ποδηλατικής ικανότητας αλλά, αν θέλετε, μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί, μια ξεχωριστή διαδρομή για σας και τους φίλους σας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο ποδηλάτης ξεναγός μας προτείνει σε όσους νοικιάζουν ποδήλατα τη διαδρομή που τους ταιριάζει με ή χωρίς τη συνοδεία του: διαδρομές σχεδιασμένες για «μοναχικούς καβαλάρηδες», για ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, μεγάλες ή μικρές παρέες. Αφήστε μας να σχεδιάσουμε την ιδανική διαδρομή, ειδικά για εσάς, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις ανάγκες ή τις απαιτήσεις σας.

Δεν έχετε παρά να μας το ζητήσετε!

Πέρα από την ενοικίαση ποδηλάτων, η City-Bikes προτείνει την αγορά ποδηλάτων σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς όλα τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα διατίθενται επίσης και για αγορά. Ελάτε για μια δοκιμή και βρείτε σε μας, το τέλειο ποδήλατο για σας!